home > News in Finnish > Cored – yhteisöllistä ohjelmistokehitystä

News in Finnish

RSS
2012.05.16

Cored – yhteisöllistä ohjelmistokehitystä

Tampereen teknillinen yliopisto on kehittänyt yhteisöllisen ohjelmointialustan, nimeltään Cored.

Tampereen teknillinen yliopisto on kehittänyt yhteisöllisen ohjelmointialustan, nimeltään Cored, joka mahdollistaa ohjelmistokehityksen selainpohjaisesti verkossa, ilman kehitystyökalujen lataamista omalle tietokoneelle. Pilvipalvelujen avulla ohjelmointia voidaan tehdä yhteisöllisesti ja ilman turhia valmistelevia työvaiheita.


Verkon ylitse toimivat pilvipalvelut muuttavat ja helpottavat työskentelyä perinteiseen oman koneen hallinnointiin verraten usealla tavalla. Verkkoympäristö voi poistaa yksittäiseltä käyttäjältä tarpeen ohjelmistojen ja kehitystyökalujen asentamiseen ja ylläpitoon. Näin varsinaiseen tekemiseen päästään käsiksi huomattavasti aiempaa helpommin ja nopeammin. Verkko mahdollistaa  myös yhteisöllisen työskentelyn ja sosiaalisen ohjelmistokehityksen. Näitä mahdollisuuksia ei kuitenkaan hyödynnetä vielä ohjelmistokehityksessä niin paljon kuin olisi mahdollista.


Cored-ohjelmointieditori on liitetty Vaadin-komponentiksi. Ohjelmisto hyödyntää Javan kehityspakettia, jonka avulla mahdolliset koodivirheet voidaan tarkastaa. Mahdollisuus usean käyttäjän reaaliaikaiseen yhteistyöhön on aikaansaatu siihen tarkoitetun algoritmin avulla. Ohjelmiston käytön esittelemiseksi yliopisto on luonut myös kehitystyökalun (IDE), joka mahdollistaa mm. koodin kommentoimisen, kehittäjille tarkoitetun chatin ja Facebook-integraation.

Cored on linkitetty Vaadin oy:n Arvue-kehitysalustaan (IDE) ja sitä on kehitetty yhteistyössä Åbo Akademin ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Työskentelyn mahdollistaa Cloud Software Finland -ohjelma, joka on yksi Tieto- ja viestintätekniikan tutkimus Oy TIVITin kärkihankkeista Suomen teknologiakehityksen edistämiseksi. Ohjelma yhdistää yliopistojen ja yritysten osaamista pilviteknologioiden tutkimuksessa, kehityksessä ja liiketoimintapilottien kehittelyssä. Ohjemassa keskitytään mm. käyttäjäkokemukseen, tietoturvaan ja järjestelmien avoimuuteen

 

Lisätiedot:

Tommi Mikkonen

Professori, Tampereen teknillinen yliopisto

tommi.mikkonen@tut.fi

040-8490749


Clous Software Finland on Tivitin nelivuotinen (2010-2014) ohjelma, jossa keskitytään pilvipalveluiden eri osa-aluiden kehittämiseen. Ohjelmaa rahoittaa Tekes.

 

www.cloudsoftwareprogram.org

PrintPrint
BackBack